Glavobolja – odakle može dolaziti?

Glavobolja – odakle može dolaziti?

Glavobolje to je jedan od problema koji se najčešće pojavljuju. Može biti mnogo njihovih uzroka počevši od običnog nenaspavanja i završavajući na aneurizmi i drugim teškim bolestima.

Glavobolja – tko od nas je ne osjeća? Nekima smeta često drugima relativno rijetko. Razlozi glavobolje mogu biti različiti. Nekada su vezani za druge bolesti nekada su samo reakcije organizma na stres ili drugu indispoziciju, nekada znaju biti samostalna bolest (tada govorimo o migreni).

Najčešći razlog za glavobolju je pad fizičke ili psihičke forme koji je nekada vezan za: vremenske uvjete (nizak tlak, variranje tlaka, oluje, naoblaka, i sl.), dugotrajni stres, previše loših emocija, nagli priliv jakih emocija, premalo sna, i sl. Glavobolje mogu isto biti vezane za prevelik broj sati provedenih ispred računala. Nekada se glavobolja osjeća kao posljedica konzumiranja previše alkohola, pušenja duhana, premale količine konzumiranih tekućina, gladi, poremećene bilance šećera. Također provođenje vremena u zagušljivim prostorijama i premalo kisika za organizam može biti uzrok za dugotrajnu glavobolju.

Izuzev vremenske uvjete, sve navedene razloge je obično lako eliminirati, eliminirajući tako i glavobolju. Gore je ako su uzrokovane drugom bolesti – tada je treba poduzeti adekvatno liječenje. Među najčešće bolesti uz koje idu glavobolje su: hipertenzija, mane vida, gripa, infekcije sinusa i ušiju, problemi sa želucem, bolesti kralježnice, meningitis, novotvorine mozga.