Nekoliko načina za bore

Nekoliko načina za bore

Prve bore bude strah kod većine žena. Sva sreća odgovarajuća njega omogućuje značajno usporenje efekta starenja kože, a suvremene kozmetičke procedure će pomoći se riješiti već postojećih promjena.

Pamtite na odgovarajuću njegu

Stanje naše kože u velikoj mjeri ovisi o njezinoj njezi. I ne radi se o trenutku kada se oko usana ili očiju pojavljuju prve bore. Odgovarajuća njega o stanju epiderme će značajno usporiti efekte starenja kože. Radi se ovdje prije svega o eksfoliaciji mrtve epiderme i odgovarajuće zavlaživanje i hranjenje kože. Sistematsko čišćenje kože mlijekom i tonikom, peeling i dobro odabrana krema su dakle osnova. Vrijedi također vježbati mišiće lica na odgovarajući način i raditi masažu koja će ih potaknuti na rad.

 

Kupite dobru kremu protiv bora

Proces starenja kože će pomoći usporiti kreme protiv bora. Tog tima preparati sadrže antioksidante (vitamine A, E, C) koji pomažu u borbi protiv radikala. Kozmetički koncerni u posljednjim godinama obogaćuju kreme za zrelu kožu također flavonoidima (antioksidanti biljnog porijekla) ili voćnim kiselinama.

Kreme protiv bora treba početi koristiti već nakon tridesetog rođendana (neke preparate je moguće koristiti čak od 25 godine starosti). Tog tipa kozmetika ne samo navlažuje našu epidermu, ali i na odgovarajući način je regeneriraju i dostavljaju joj sastojke potrebne za prehranu.

 

Koristiti masku za bolju elastičnost

Svakodnevna uporaba kreme protiv bora se može pokazati nedovoljna. Njegu vrijedi obogatiti maskama za poboljšanje elastičnosti. U tog tipa preparatima možemo naći mnoge aktivne sastojke koji potiču cirkulaciju krvi i pomažu napraviti elastičnijim vezivno tkivo, što će pomoći brzo povraćanje elastičnosti epidermi na kojoj su već bore. Masku za poboljšanje elastičnosti možemo primijeniti na koži jedan – dva puta tjedno.