Razlozi zašto vrijedi voziti bicikl

Razlozi zašto vrijedi voziti bicikl

Dovoljno je pogledati gradske ulice da bise uvjerili kako veliku popularnost u zadnje vrijeme ima vožnja biciklom. Odakle tako velik interes za taj sport?

Interes za zdrav način života izražava sve više ljudi. Možda zbog toga tako puno mladih i starijih osoba se odlučuje staviti na stranu ključeve od automobila i uzeti bicikl?

Vožnja biciklom ima mnogo prednosti, praktičnih i zdravstvenih. Od praktičnih prednosti vožnje biciklom možemo u prvom redu navesti brzo i jednostavno premještanje po gradu. Od velikog je značaja posebno u slučaju kada govorimo o začepljenim metopolama. Vozeći bicikl po označenim stazama za bicikle imamo potpunu slobodu kretanja.

Najvažnije prednosti rekreativne vožnje biciklom su vezane za zdravlje. Savršeno paljenje kalorija treba biti odlučujući impuls za osobe koje žele smršaviti. Vozeći oko sat vremena možemo potrošiti 400-600 kalorija. Ne moramo se uz to previše forsirati, dovoljna je lagana vožnja srednjim tempom. Vožnju biciklom će zavoljeti i naši unutrašnji organi, posebno pluća, srce i kardiovaskularni sustav. Ako je nekome tuklo srce, imao je hipertenziju, proširene vene, sistematska vožnja biciklom će biti nesumnjivo razlog za smanjenje tih problema. Vrijedi isto tako spomenuti savršeno punjenje kisikom cijelog organizma za vrijeme biciklističke rekreacije, poboljšanju funkcioniranja mozga i poboljšanju općeg osjećanja. Bicikl može biti savršen lijek za lošu volju i depresiju.

Lijep izgled s lijepim mišićima udova, guzova, pojačanje dišnog sustava i kardiovaskularnog sustava, poboljšanje imuniteta, kondicije, bolje zdravlje – to sve će nam dati bicikl. I kako da se ne voli?